googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μονάδα παράλληλης χρήσης γεωθερμίας και βιομάζας από την Enel

Η Enel Green Power ξεκίνησε την κατασκευή της γεωθερμικής μονάδας «Cornia 2» στην πόλη Castelnuovo Val di Cecina, στην Τοσκάνη, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό στον κόσμο ο οποίος χρησιμοποιεί βιομάζα για θέρμανση του γεωθερμικού ατμού με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και της παραγωγής ηλεκτρισμού του γεωθερμικού κύκλου.
Ο υφιστάμενος γεωθερμικός σταθμός θα συμπληρωθεί από ένα μικρό σταθμό που τροφοδοτείται με δασική βιομάζα τοπικής προέλευσης, που παράγεται σε ακτίνα 70 χλμ από το σταθμό: εξαιτίας της βιομάζας, ο ατμός που εισέρχεται στο σταθμό θα θερμαίνεται με σκοπό την αύξηση της αρχικής θερμοκρασίας σε 370°-380° από 150°-160°, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την καθαρή εγκατεστημένη ισχύ για την παραγωγή ενέργειας, χάρη στη μεγάλη ενθαλπία του ατμού και την ενισχυμένη απόδοση του κύκλου λόγω της χαμηλής υγρασίας στη φάση παραγωγής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, αυτός ο σταθμός αντιπροσωπεύει μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία με σχεδόν καμία επίπτωση στο περιβάλλον, καθώς συμπληρώνει ένα υφιστάμενο βιομηχανικό χώρο, διατηρεί τη συνολική ανανέωση της πηγής και του κύκλου και στην πραγματικότητα συνδυάζει δύο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για μια μορφή παραγωγής που ανοίγει νέες προοπτικές σε διεθνές επίπεδο.
Σε αυτήν την περίπτωση, η εγκατεστημένη ισχύς των 5 MW από βιομάζα θα προστεθεί στο γεωθερμικό σταθμό που τη δεδομένη στιγμή έχει εγκατεστημένη ισχύ 13 MW. Η ετήσια παραγωγή ενέργειας του γεωθερμικού σταθμού θα ενισχυθεί κατά περίπου 37 GWh.
Η Enel Green Power επενδύει πάνω από 15 εκατ. ευρώ στο έργο, με την κατασκευή να αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Συνολικά, το έργο της βιομάζας θα οδηγήσει στην αποφυγή συνολικών εκλύσεων CO2 17 χιλιάδων τόνων ετησίως. Επιπλέον, το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει στην άμεση και έμμεση δημιουργία 35-40 θέσεων εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1275103/monada-parallhlhs-hrhshs-geothermias-kai-viomazas-a.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: