googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος: Οδηγία για τις πολυήμερες εκδρομές των μαθητών της Γ Λυκείου

 
«Θεωρείται σημαντικό να επιλέγονται τόποι προορισμού στο εσωτερικό της χώρας μας»
Κατά την πραγματοποίηση της πολυήμερης εκδρομής της τελευταίας τάξης του Λυκείου, θεωρείται σημαντικό να επιλέγονται τόποι προορισμού στο εσωτερικό της χώρας μας, που δίνει τη δυνατότητα επιλογής περιοχών με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, με πολιτιστικά μνημεία μοναδικής σημασίας, καθώς και παραθαλάσσιων, νησιωτικών και ορεινών περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Την οδηγία αυτή δίνει εγγράφως προς τα Λύκεια ο υφυπουργός Παιδείας 
Α. Δερμεντζόπουλος.
 
Την οδηγία αυτή βέβαια έχουν αγνοήσει παντελώς οι "εθνικώς σκεπτόμενοι" σύλλογοι εκπαιδευτικών που με ιδιαίτερη ευκολία αποφασίζουν εκδρομές στο εξωτερικό. 
Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν την κυβέρνηση για την ανεργία, όταν κάθε εκδρομή στο εξωτερικό στοιχίζει 4 θέσεις εργασίας στη χώρα μας. 
Είναι οι ίδιοι που δείχνουν να αγνοούν την τραγική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας και προτιμούν να χρηματοδοτούν τις οικονομίες άλλων χωρών.
Δυστυχώς αντί να υπάρχει ένας σοβαρός σχεδιασμός που να εντάσσει τις εκδρομές σε ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο με σαφείς στόχους και διαδικασίες, ένα πλαίσιο που να συνδέει  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας με το σχολικό πρόγραμμα και να αξιοποιεί τις εξαιρετικές υποδομές (Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) που έχουν αναπτυχθεί, λειτουργούν ως τουριστικοί πράκτορες αποδεχόμενοι τις χωρίς ουσιαστικούς εκπαιδευτικούς στόχους, επιλογές.
Εμείς καλούμε κάθε Έλληνα εκπαιδευτικό με ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ να αρνηθεί να συνοδεύσει εκδρομή στο εξωτερικό και να δώσει τη μάχη του από όποια θέση βρίσκεται για να μη συνεχιστεί αυτή η οικονομική αιμορραγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: