googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Εξελίξεις στο κληροδότημα Κουγιουμτζή...Καταγγελία και απαλλακτικό βούλευμα απ΄την εισαγγελία

Όπως μας πληροφόρησε, με εξώδικο παρακαλώ, ο εκτελεστής της διαθήκης Κουγιουμτζή, τον Αύγουστο του 2014 η εισαγγελική παρέμβαση κατέληξε σε απαλλακτικό, όσον αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης, βούλευμα.
Τον ευχαριστούμε για την πληροφόρηση και του γνωστοποιούμε ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύει σε εξώδικα καθώς το ιστολόγιο αυτό είναι πάντα ανοικτό στον αντίλογο.
Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε απόλυτα η πληροφόρηση που είχαμε όσον αφορά την εισαγγελική παρέμβαση, κατόπιν καταγγελίας. Όσο για την ύπαρξη του απαλλακτικού βουλεύματος δεν ήταν δυνατό να το γνωρίζουμε. Αντίθετα ο διαχειριστής του κληροδοτήματος ως διαχειριστής δημόσιου αγαθού έχει την υποχρέωση για δημόσιο απολογισμό και ενημέρωση της κοινωνίας, σε ετήσια βάση κατ' ελάχιστο.
Εμείς είμαστε σίγουροι ότι, όσον αφορά την μακροχρόνια διαχείριση του κληροδοτήματος έχουν τηρηθεί όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες (βιβλίο Εσόδων - Εξόδων, κατάθεση των προσόδων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και  Δανείων), όμως αυτό μόνο ο διαχειριστής και οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να το βεβαιώσουν δημόσια.
Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο εξώδικο, πληροφορούμε τον εκτελεστή της διαθήκης ότι:

  • Μόνο το 55% των αναγνωστών μας προέρχονται από την Ελλάδα και προφανώς αρκετά λιγότεροι από Κω.
  • Ελάχιστοι, γνωρίζουν το ιστορικό της διαθήκης και ότι είστε ο εκτελεστής της. Απόδειξη οι δημόσιες ευχαριστίες υψηλά ιστάμενων προσώπων στο πρόσωπο σας, ως δωρητού. 
  • Στον τίτλο της ανάρτησης υπήρχε ερωτηματικό, κάτι που σκοπίμως παραλείπετε να αναφέρετε.
  • Πουθενά στην  ανάρτηση δεν αναφέρουμε όνομα για τη δική σας προστασία. Ερώτημα κάναμε, το γιατί σας ενόχλησε μας είναι ακατανόητο.
  • Η καταγγελία και η εξ αυτής κινητικότητα, έριξε φως στην υπόθεση του  κληροδότηματος και σας απάλλαξε όπως λέτε από πιθανές σκιές.
  • Η επιθυμία του δωρητή είναι σαφώς καταγεγραμμένη στη διαθήκη. Εκποίηση και φιλανθρωπικό έργο στη μνήμη Θάλειας και Μιχαήλ Κουγιουμτζή. Αντί  αυτού εσείς προτείνετε τελευταία την χρήση του ακινήτου για για ανέγερση νοσοκομείου, όταν είναι γνωστό ότι για το νέο νοσοκομείο δεν λείπει το οικόπεδο αλλά τα χρήματα.
Αυτά επί του παρόντος και οι στήλες μας είναι στη διάθεση οποιουδήποτε για τυχόν αντίλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: