googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Βήμα για τον πολιτισμό» η προσεδάφιση του Philae στον κομήτη 67P, με αστερίσκο κινδύνου

........Το σκάφος Philae της ESA προσεδαφίστηκε στον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko μετά από επτά ώρες προσπάθειας, παρά τις τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες, όπως το γεγονός ότι ο κομήτης κινούταν με ταχύτητα 55.000 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ υπήρχαν φόβοι πως το αδύναμο βαρυτικό του πεδίο δεν θα επέτρεπε στο όχημα να παραμείνει στο έδαφος, με συνέπεια να «αποκρουστεί» πίσω στο διάστημα.
Για ένα «μεγάλο βήμα για τον πολιτισμό» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος. Τα συγχαρητήριά της έδωσε και η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA.
Η επιτυχημένη προσεδάφιση είναι η κατάληξη μιας αποστολής που διήρκεσε 10 χρόνια. Το σκάφος Rosetta, που μετέφερε το Philae, κάλυψε 6,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα προκειμένου να συναντηθεί με τον 67P και να τον πλησιάσει σε απόσταση που να επιτρέπει την προσεδάφιση του Philae.
Το τελικό στάδιο της ιστορικής αποστολής άρχισε τον Αύγουστο, όταν το Rosetta προσέγγισε τον κομήτη και άρχισε να τον ακολουθεί «κατά πόδας» για το ιστορικό ραντεβού.

Embedded image permalink

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.skai.gr/news/technology/article/269347/istoriki-epituhia-gia-tin-anthropotita-prosedafistike-ston-komiti-67p-to-philae/#ixzz3Iv7pKzYc

Δεν υπάρχουν σχόλια: