googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πείτε και καμία αλήθεια για το Πολυτεχνείο...

Πέρα από τα τετριμμένα που ακούγονται κάθε χρόνο, περί νεκρών του Πολυτεχνείου, που ήταν όλοι έξω από αυτό και εκτός των 12, που σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές, που κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκαν, συνυπολογίστηκαν και όλοι οι νεκροί του νομού Αττικής που είχαν την τύχη ή την ατυχία να πεθάνουν εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με τη λίστα Γεωργουλά, μέλους της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος» που παρουσιάζει 77 νεκρούς...
Της περιβόητης Ηλένιας Ασημακοπούλου, που το αγόρι της είχε δει να πεθαίνει από σφαίρες στη Στουρνάρη, αλλά τελικά ήταν διαφήμιση από σαμπουάν και ο Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής (το τεθλιμμένο έτερο ήμισυ), παραπέμφθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών. 
Των φοιτητών που με την εξέγερση «έριξαν» τη χούντα, αλλά όλοι ανεξαιρέτως ξεχνάνε ότι το πολυτεχνείο μας «έτυχε» το Νοέμβριο του 73 και η Χούντα έπεσε τον Ιούλιο του 74, αφού βέβαια είχε ξεπουλήσει ολοκληρωτικά τη Κύπρο, μετά από ένα ατέρμονο διαγωνισμό επικράτησης μεταξύ του Ιωαννίδη και του Μακαρίου. 
Το τεράστιο χάλκινο κεφάλι του Νίκου Σβορώνου, που κάθε χρόνο προσελκύει τα στεφάνια και τα λουλούδια όλων των απανταχού άσχετων μια και ο ιστορικός Νίκος Σβορώνος καμία δουλειά δεν έχει με την επέτειο του πολυτεχνείου, παρά μόνο με τη πραγματική θυσία των Ελλήνων φοιτητών που δολοφονήθηκαν από τους Γερμανούς τη περίοδο της κατοχής. 
Τέλος την αστειότητα με τη μαρμάρινη στήλη στο χώρο του Πολυτεχνείου που ανεγέρθη το 1988 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, που αναγράφει 16 νεκρούς φοιτητές της αντίστασης 1941-1944, ελλείψει νεκρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Η επιγραφή γράφει χαρακτηριστικά «φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-44
Διαβάστε Περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: