googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ας μιλήσουμε για Ενέργεια....ΤΕΣΠΕ

Πλήρης δικαίωση των θέσεων που επί έτη υποστηρίζουμε σχετικά με την ενεργειακή τροφοδότηση των νησιών μας, αποτελεί η ανακοινωθείσα πρόθεση της ΔΕΗ, να προχωρήσει στη διασύνδεση των νησιών μας με το Εθνικό Δίκτυο. 

Θυμίζουμε τι γράφαμε σχετικά στη παρουσίαση του 

«ΤΕΣΠΕ»




Τοπικό Ενεργειακό Σχεδιασμό Περιορισμένων Εκπομπών

http://filpap.blogspot.com/2009/06/blog-post_17.html

"Η ολοκλήρωση της διασύνδεσης των νησιών θα διευρύνει τα περιθώρια εκμετάλλευσης των ΑΠΕ. Στα επόμενα χρόνια πρέπει να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε την διασύνδεση σε πρώτο στάδιο των συστημάτων Βορείου και Νοτίου Συγκροτήματος. Το μέγεθος του δικτύου θα φθάσει στα 350 MW. Στη συνέχεια πρέπει να προχωρήσουμε στη διασύνδεση του συστήματος της Δωδεκανήσου με το Εθνικό Δίκτυο μέσω Κυκλάδων, μεγάλο μέρος των οποίων έχει ήδη διασυνδεθεί με τον Εθνικό κορμό. Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με τον Εθνικό Κορμό θα εξασφαλίσει ποιοτική και οικονομική παροχή ενέργειας και θα αποτρέψει το σενάριο διασύνδεσης με την Τουρκία και ότι συνειρμούς δημιουργεί μια τέτοια σύνδεση".

Δε ξεχνάμε αδυναμία να κατανοήσουν την πρόταση διάφοροι τοπικοί παράγοντες που ασχολούνται μόνο με προτάσεις ακριβοπληρωμένων μελετητών για ευνόητους λόγους. 
Καταλυτική ήταν η παρουσίαση του θέματος το 2008 στη Λέρο, στις ημέρες δημοκρατίας με παρόντα τον Σπύρο Κουβέλη, υπουργό σήμερα και τότε υπεύθυνο περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ.
Τα πράγματα φαίνεται ότι παίρνουν το δρόμο τους με θετικές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: